Hjälp med att välja en madrass

Genom användning av olika kombinationer av fjädrar, skum och stoppningar blir varje modellinje
olikartad. Därför är det viktigt att ägna tillräckligt med tid åt att komma på vilka egenskaper som
är viktiga för dig (stöd åt kroppen, mjukhet, material, etc.). Det räcker inte med att endast känna
på sängarna med handen utan man bör istället lägga sig ned och prova olika alternativ eftersom
varje person är unik och även de bästa rekommendationer kan visa sig vara felaktiga.

Material

Bonellfjädrar

Bonellfjädrar är det äldsta och vanligaste klassiska fjädersystemet som används.
Bonellfjädrar är förankrade, rundtoppade, timglasformade ståltrådsspiraler. Dessa
spiraler är hoplänkade med korsande trådar och formar den enklaste bonellenheten.
Ett sådant system är stabilt, hållbart och har en förhållandevis lång förväntad livslängd.
Vi använder två typer av bonellfjädrar i våra produkter – bonell och minibonell.

Pocketfjädrar

Likt bonellfjädrar är pocketfjädrar gjorda av ståltråd. De har tunn tjocklek, är cylindriska och fristående spiraler individuellt insydda i fiberdukpåsar. Eftersom fjädrarna inte är hoplänkade arbetar de mer eller mindre självständigt. Vikten på en fjäder påverkar inte fjädrarna bredvid. Detta gör att de kan reagera självständigt på tryck istället för alla tillsammans vilket minimerar rörelse och ger en mer flytande känsla. Pocketenheter kan vara gjorda av fjädrar med enbart en fasthet (unizone) eller av olika fasthet (multi zone), de sistnämnda ger bättre stöd för olika delar av kroppen.

Syntetvadd

Syntetfiber är gjort av polyester. Det gör din säng mjuk och bekväm eftersom det andas plus att det inte luktar.

Ull

Ull är en textilfiber som man utvinner från får och är den vanligast använda animaliska fibern. Det absorberar fukt men känns inte fuktig när man rör det. Av den anledningen känns din säng varmare vid kyliga förhållanden och reglerar fukt bättre.

Bomull

Bomull är ett mjukt och luftigt stapelfiber som växer i ett skyddat skal runt bomullsplantans frön, fibrerna är nära nog ren cellulosa. Att använda bomull i produkter garanterar bra luftgenomströmning vilket håller din sovplats sval vid varmt väder.

Skum

Polyuretanskum är mjuk och elastisk polymer formad genom luftfickor (ca 90 % av volymen). Skummet är mjukt och varken luktar eller tar åt sig främmande lukter och andas vilket innebär att det inte gör dig svettig under sömnen. Det är även hälsosamt eftersom det inte är en passande livsmiljö för kvalster. Det finns olika typer av skum som skiljer sig åt genom tjocklek, mjukhet, elasticitet och användningstid. Med tiden kan ljuset göra så att skummets färg förändras, men dess egenskaper förblir intakta.

Latex

Latex är ett skumgummi baserat på naturlig latex skördat från gummiträdet. Det är ett elastiskt och varaktigt material som kan tillverkas med olika densitet och mjukhet. Zonindelad latex säkerställer bättre luftgenomströmning i produkterna.

Textilier

Alla överdrag på våra produkter är gjorda av mjukt, luftgenomsläppligt tyg som uppfyller OEKO-Tex standard 100. Från ett brett sortiment av tyger kan kunderna välja det rätta som passar i sovrummet.