Ett nytt årtionde har precis börjat och förändringarnas tid står öppen för oss. I fokus ser vi omsorg och omhändertagande som en central utgångspunkt. Omhändertagande av vår planet, miljön och om oss själva. Vilket inte är något nytt – men vi börjar agera på ett mer aktivt plan och det tar sig uttryck i olika former.             

Slit- och slängkonsumtionen hoppas vi snart är ett minne blott. Nu är det medveten konsumtion som gäller, för att bidra till en hållbar planet och ett hälsosamt liv. Trenden säger att vi inte kommer vilja konsumera prylar på samma sätt som tidigare, istället satsar vi på genuina upplevelser av olika slag. Detta innebär att vi kommer att bromsa upp och tänka till mer kring vår konsumtion och vi ser därmed mer långsamma trender – även inom inredning.                                                                                        

Om vi konsumerar nya produkter så behöver vi börja tänka mer långsiktigt. En annan fråga att ställa sig är hur hela produktionskedjan ser ut. Vart kommer råmaterialet ifrån, är designen hållbar, är framställningen och produktionen av produkterna etisk och ekologisk, hur arbetar företagen med transportfrågan och vad händer med materialet när jag förbrukat varan.Här vill vi vara med och bidra genom att endast erbjuda er kunder så klimatsmart tillverkade möbler som möjligt , kvalitetsmöbler från utvalda tillverkare i Europa som noggrant följer alla regler som gäller för möbeltillverkning. Transportvägarna blir kortare än vid import av möbler från Asien. Även det är klimatsmart.