Julen – Våra bästa inredningstips

Julen närmar sig med stormsteg, och vad vore en bättre tidpunkt att addera lite extra magi till ditt hem? Här delar jag med mig av våra bästa inredningstips för att skapa en härlig julig stämning där det gamla möter det nya.

Kombinera det gamla med det nya

En av årets stora trender är att blanda det traditionella med det moderna. Ta fram de gamla juldekorationerna och kombinera dem med nya, stilrena detaljer. En gammaldags julgranskula kan exempelvis få nytt liv bredvid en minimalistisk ljusstake. Att shoppa inredningsdetaljer second hand kan vara snällt mot plånboken, miljön men också tillsätta unika detaljer för just ditt hem.

Naturnära jul

En återkommande trend runt jul är att ta vara på och låta sig inspireras av naturen och det vackra landskap vi har runt om kring oss. Använd granris, kottar och kvistar för att skapa en rustik och naturnära känsla. Detta är dessutom ett kostnadseffektivt alternativ eftersom du kan hitta materialen inte långt från ditt hem. En fin krans på dörren eller en bordsdekoration med levande ljus och naturmaterial kan göra underverk.

Modernt och lekfullt

För de som gillar det moderna och lekfulla är geometriska former och starka färger rätt i tiden. Välj julgranskulor och dekorationer i ovanliga former och färger för att skapa en unik och samtida julstämning.

Satsa på belysningen

Belysning spelar en central roll under julen. Utöver de klassiska adventsljusstakarna är ljusslingor och ljusstakar i olika former och material populära i år. Skapa en varm och inbjudande atmosfär med sprakande ljus i varje hörn av ditt hem.

Textilier och mjuka ytor

För att skapa en mysig och ombonad känsla, addera textilier som plädar, kuddar till soffan och mattor i mjuka material. Stickade ytor och faux fur är extra populärt i år och ger ditt hem en extra touch av lyx och värme.

Egen touch med handgjorda dekorationer

Ge din jul en personlig prägel genom att skapa egna dekorationer. Handgjorda julkulor, adventskalendrar och julstrumpor blir inte bara unika inslag utan ger också en extra dos kärlek till ditt hem.

Sätt fokus på det sociala

Julen handlar om gemenskap och att dela ögonblick med nära och kära. Skapa en inbjudande atmosfär genom att ordna sittplatser som inbjuder till samvaro och mysiga stunder. En välplacerad juldukning och bekväma stolar är små detaljer som kan göra stor skillnad.

Så där har du det, några av våra bästa inredningstips för en magisk jul 2023. Må ditt hem fyllas av glädje, värme och kärlek under denna speciella tid på året. Glöm inte att njuta av de små stunderna och skapa minnen som varar för alltid.

Glad jul och god inredning!

Dela artikel: